Recept | Huvudrätt | Nötkött

Ostgratinerade pastastubbar med nötfärs

Foto: Sanna Livijn Wexell Ostgratinerade pastastubbar med nötfärs

Laga en variant på lasagne, denna gratäng värmer gott och kommer bli en given favorit! (Tastelines matkasse v2 2017) (Tastelines Barnkasse v2 2017) (Tastelines 2-personerskasse v2 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v21 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Pastastubbar: Lägg lasagneplattorna i blöt så blir det lättare att rulla dem.
3. Skala och   finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen tills den är genomstekt. Tillsätt lök och fräs ytterligare några minuter.
4. Tillsätt timjan, krossade tomater, balsamvinäger, tomatpuré, soja, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop 5 min. Tillsätt sedan sköljd spenat, blanda om och smaka av. Krydda ev med mer salt och peppar.

5. Tomatsås: Mixa ihop krossade tomater, balsamvinäger, basilika och olja med hjälp av en stavmixer. Krydda med en nypa salt och peppar.

6. Pastastubbar: Ta fram en ugnsfast form och ringla lite olivolja
i botten. Häll av vattnet från lasagneplattorna. Lägg ut några lasagneplattor i taget på en ren skärbräda. Lägg ca 2-3 msk köttfärsfyllning i ena änden av varje platta och rulla ihop. Skär varje rulle på mitten och ställ dem upp i formen. Gör på samma sätt med resten av lasagneplattorna. Häll tomatsåsen över pastastubbarna och riv osten över. Gratinera i ugn ca 15 min.

Servera pastastubbarna tillsammans med sallad vid sidan om.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell
Rekvisita: Gerbera

Näringsvärde:
650 kcal, 45 g protein, 24 g fett, 62 g kolhydrater

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Sanna :

suuupergott!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst