Örtstekt kyckling med krämig mascarponepasta
Mari Bergman

Örtstekt kyckling med krämig mascarponepasta

30 minEnkelt
297,60 kr
4 portioner55,42 kr per portion
En ljuvlig kycklingrätt med krämig pasta som är du enkelt slänger ihop på 30 minuter. Mättar små och stora magar, och blir snabbt en favorit!

Kyckling
1 tskBasilika - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFärsk kycklingfilé
0,5 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
Mascarponepasta
400 gTagliatelle
1 krmSvartpeppar Malen
250 gMascarpone
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stGräslök - fryst
0,5 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
250 gFärsk bladspenat
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med basilika, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen ca 1 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15-20 min.

3

Mascarponepasta: Sila av pastavattnet men spar ungefär 1/2 dl. Häll tillbaka pastan i kastrullen med pastavattnet. Tillsätt olja och pressa i vitlök. Blanda ner sköljd spenat, mascarponeost och gräslök. Rör om och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.

Skär kycklingen i skivor och lägg dem över pastan.

Näringsvärde: Kcal: 709, Protein: 45 g, Fett: 33 g, Kolhydrater: 52 g.

Bild:

Sanna Livijn Wexell