Recept | Huvudrätt | Ris, Gryn & Mjöl

Okinordisk grynotto med ärtor och räkor

Okinordisk grynotto med ärtor och räkor

Matfilosofi från Okinawa, recept från Norden och inspiration från Italien. Resultatet är en variant på risotto med fullkorn istället för ris, som vi kallar grynotto.

Gör så här:

Riv parmesanosten.
Skala och hacka löken och rotsellerin fint. Fräs lök och selleri i oljan tills de mjuknat ca 5 minuter. Häll i fullkornen och låt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt vinet och smulad buljongtärning. Rör om så att buljongen löser upp sig. Rör ner grädden och den rivna parmesanosten. Smaka av med peppar. Stäng av värmen och låt stå under lock i 5 minuter.

Lägg upp grynotton på varma tallrikar och fördela spenat, gröna ärtor och räkor ovanpå. Toppa med nymald svartpeppar.

Tips!
Okinordisk grynotto på fullkorn kan varieras i det oändliga. Variera t ex kryddningen med örtkryddor, saffran eller curry. Och byt ut tillbehören mot t ex andra grönsaker, baljväxter och/eller olika svampsorter. Grynotton passar även utmärkt till t ex kyckling, lax eller Okivi® kycklingköttbullar.

Energi kJ          2132,18
Energi kcal          511,47
Protein (g)          20,54
Fett (g)          16,88
Kolhydrater (g)          58,89
Fibrer (g)          11,77
Vitamin C (mg)          9,43
Järn (mg)          2,7
Kalcium (mg)          204,76
Mättade fettsyror (g)     6,92
Enkelomättade fettsyror (g)     3,89
Fleromättade fettsyror (g)     1,52
Mono+disackarider (g)     4,35
Laktos (g)          0

Recept: Okivi

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst