Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Okinordisk allt-i-ett kyckling med färska örter

Okinordisk allt-i-ett kyckling med färska örter

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingfiléerna på hälften i mindre bitar. Strö över salt och peppar.
Skala och skiva vitlök och rödlök. Skölj zucchini och paprika och skär dem i mindre bitar.

Lägg fullkornen på en ugnsplåt och häll över vattnet.
Lägg på kyckling, grönsaker, lök, bönor och oliver över fullkornen så de täcks.

Hacka de färska örterna och strö över kycklingen och grönsakerna.
Häll på olivolja och balsamvinäger och blanda om ordentligt.
Ställ plåten mitt i ugnen i ca 20 minuter eller till dess att kycklingen är genomstekt. Toppa med smulad fetaost.

Näringsämne           
Energi kJ           1754,11           
Energi kcal           419,66           
Protein (g)           41,6           
Fett (g)           13,93           
Kolhydrater (g)     27,31           
Fibrer (g)           6,35           
Vitamin C (mg)     196,27           
Järn (mg)           1,41           
Kalcium (mg)           68,6           
Mättade fettsyror (g)     3,83           
Enkelomättade fettsyror (g)     5,52           
Fleromättade fettsyror (g)     0,89           
Mono+disackarider (g)     11,89           
Laktos (g)           0,0

Recept: Okivi

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst