Nyårssviss
Fredrik Jonsson

Nyårssviss

30 minEnkelt
209,65 kr
4 portioner14,65 kr per portion
Den klassiska Marängsvissen i ny kostym, här med vaniljglass, karamelliserad banan och chokladsås. En dessert som kommer att få gästerna på fall och passar fint in i en nyårsmeny. Tips: Vispa grädden och gör chokladsåsen dagen innan nyårsafton.

3 dlVispgrädde
1 mskCitronmeliss
70 gMaränger
500 mlVaniljglass
2 mskStrössel
Karamelliserad banan
2 mskRåsocker Strö
2 stBanan
1 mskMat & Bak Smör
Chokladsås
1 dlKakao
1 dlStandardmjölk
0,5 krmSalt Fint
1 dlRåsocker Strö
Instruktioner
1

Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.

2

Låt sjuda på svag värme i cirka 5-10 minuter, rör om då och då med en visp.

Karamelliserad banan:

1

Skala bananerna och skiva frukten i centimetertjocka skivor.

2

Vänd bananskivorna i socker.

3

Smält smör i en stekpanna och stek bananskivorna tills sockret smält.

4

Ringla eventuellt över lite socker på bananerna i pannan medan de steks för att få ett jämt sockerlager på vardera bananskiva.

5

När sockret smält och bananerna stekts så stänger du av plattan och låter bananerna svalna i stekpannan.

Marängsviss:

1

Vispa grädde.

2

Montera desserten i serveringsskål och varva med glass, grädde, banan och maräng.

3

Ringla över chokladsås, toppa med strössel (gärna svart & vitt) och garnera med citronmeliss.

Bild:

Sanna Livijn Wexell