Nachotallrik med mangosalsa och picklad rödlök

Nachotallrik med mangosalsa och picklad rödlök

30 minEnkelt
266,55 kr
4 portioner32,89 kr per portion
Färgsprakande nachotallrik som tillsammans med mangosalsa och picklad rödlök bjuder på en riktigt smakrik middag i texmex-anda!

Mangosalsa
0,5 stGurka
1 stAvokado
0,5 stKoriander - färsk
225 gMango Fryst
1 stLime
0,5 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 mskOlivolja
0,5 stRöd Paprika
Picklad rödlök
2 dlÄttiksprit
2 dlVatten
2,5 stRödlök
0,75 dlStrösocker
0,5 mskSalt Fint
Tillbehör
0,5 stGurka
150 gRiven Texmexost
150 gTacochips
0,5 stRöd Paprika
Tacofärs
2 tskSpiskummin
2 tskTorkad oregano
400 gKöttfärs - Nöt
1 dlVatten
1 tskSalt Fint
1,5 tskChilipulver
1 tskStrösocker
1 mskOlivolja
3 tskPaprikakrydda
Instruktioner
1

Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra, gärna ett helt dygn.

Mangosalsa: Tina mangon och lägg över den i en skål. Tärna och gröp ur avokadoköttet. Skölj och tärna gurka och paprika i små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och grovhacka koriandern. Blanda samman allting med mangon och pressa i saft från en lime. Tillsätt olja och smaka av med salt och peppar.

Tacofärs: Bland ihop spiskummin, paprika- & chilipulver med oregano, salt och socker i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttfärsen tillsammans med kryddblandningen. Tillsätt vatten när färsen är helt genomstekt och låt det puttra ihop några minuter.

Servera färsen på tortillachips och toppa med ost, mangosalsa, picklad rödlök och grönsaker.

Bild:

Sanna Livijn Wexell