Mungbönsnudlar med lövbiff & ingefärsvinägrett

Mungbönsnudlar med lövbiff & ingefärsvinägrett

30 minEnkelt
390,65 kr
4 portioner43,45 kr per portion
Det är så enkelt att få en asiatisk touch på maten! Lite soja, ingefära och sesamolja är allt du behöver. Edamamebönor kallas ibland gröna sojabönor och hittas i frysdisken.

Ingefärsvinägrett
1 tskJapansk soja
2 mskOlivolja, Extra Virgin
1 tskHonung Flytande
2 mskSesamolja
2 tskFärsk ingefära
2 mskRisvinäger
Nudlar
200 gEdamamebönor
1 mskRapsolja
200 gGlasnudlar
500 gLövbiff
2 mskSesamfrö
Instruktioner
1

Tillagning Blanda ihop alla ingredienserna till vinägretten, utom oljorna, som sedan tillsätts sakta i en stråle under vispning tills vinägretten tjocknar.

Värm nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen och låt dem rinna av. Stek lövbiffarna snabbt i en stekpanna och strimla dem. Lägg nudlarna i en bunke tillsammans med köttet och två deciliter bönor och häll vinägretten över. Blanda väl.

Lägg upp på tallrikar och garnera med sesamfrön.

Bild:

Ulrika Ekblom