Mozzarellagratinerad aubergine med pesto och champinjoner
Hemmakock

Mozzarellagratinerad aubergine med pesto och champinjoner

1 tEnkelt
1 310,45 kr
4 portioner306,48 kr per portion
Mycket god vegetarisk rätt som även enkelt kan göras vegansk. Ät som ensamrätt eller som tillbehör till exempelvis bönsbiffar om du är extra hungrig!

1 stAubergine
200 gFärska champinjoner
200 gMozzarellaost
3 mskFärskost Vitlök
1 dlPesto Grön
Tomatsås
1 mskOlivolja
350 gHela Tomater Konserverade
2 klyftaVitlök
1 tskBalsamvinäger
1 mskBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt Fint
1 mskTomatpuré
Instruktioner
1

Börja med tomatsåsen. Hetta upp oljan i en kastrull och hacka vitlöken fint. Låt den fräsa ett litet tag utan att den tar färg. Häll över tomaterna och ha i tomatpurén. Koka upp och låt sedan såsen koka minst en halvtimme på svag värme. Ha i en skvätt vatten om såsen blir för tjock. Smaka sedan av med balsamvinäger, färsk basilika, salt och peppar.

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen på längden och lägg skivorna på hushållspapper. Salta skivorna lätt och låt ligga i ca 20 minuter. Torka sedan av vätskan och lägg aubergineskivorna i en ugnsfast form eller på en plåt. Ringla över olivolja och ställ in i ugnen i 10-15 minuter. Ta sedan ut dem ur ugnen.

Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Lägg sedan aubergineskivorna i botten. Halvera eller kvarta champinjonerna (beroende på storlek) och lägg dem ovanpå aubergineskivorna. Klicka över pesto och häll sedan över resten av tomatsåsen. Lägg till sist över mozzarellaskivorna och klicka över färskosten. Ställ in i ugnen och låt stå i 20-25 minuter.

receptet kommer från: http://veganvrak.blogspot.se/2008/07/medelhavsbuff.html