Recept | Gryta | Nötkött

Mormors kalops

Mormors kalops

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Skär köttet i jämna tärningar. Bryn köttet i en stekpanna lite åt gången. Lägg över det i en gryta Strö över mjöl och salt. Rör om. Tillsätt kryddorna. Häll 4dl vattnet över köttet. Sjud under lock på svag värme, ca 45 minuter. Skala och skiva morötter och lök. Lägg dem i grytan och låt kalopsen sjuda ytterligare ca 15 minuter eller tills köttet känns klart.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ca 66,93 kr/port Summa 267,70 kr

Ett recept från:

www.santamaria.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Michael :

Om man gör en redning och tillsätter lite grädde blir den super. Ev. lite extra salt, beror helt på köttet.

Björn :

Med lite extra köttfond så blev den riktigt bra. Annars var den ganska smaklös.

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst