Recept | Huvudrätt | Fisk

Morbergska Fisksoppan

Foto: Martin Löf Morbergska Fisksoppan

När det kommer riktigt många gäster kommer största pannan till användning. Den är stor som ett tefat...

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.
Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka löken och moroten och skär 2 selleristjälkar i fina bitar.
Fräs alltsammans utom fisken i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken.
Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, vatten, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter.
Skölj och borsta musslorna noga. Släng alla som är trasiga eller som redan har öppnat sig. Lägg dem i grytan.
Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder.
Ta av grytan och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.

Varor du kanske har hemma?

Ca 193,74 kr/port Summa 774,95 kr

Ett recept från:

Per Morberg

Det här receptet kommer från Per Morbergs kokbok Per Morberg.<br/><br/>Du kan hitta fler spännande recept från Per Morberg.<br/><br/>Skriv bara Per Morberg i sökrutan högst upp till vänster.

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Sebastian :

Den är god, men har många fler ingredienser och behov av nedlagt tid än vad resultatet ger. Finns enklare fisksoppor som smakar lika gott.

Johanna :

Galet god soppa. Riktigt bra och festlig bjudmat som inte alls är svår att laga.

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst