Minipajer med getost och fikon
Mari Bergman

Minipajer med getost och fikon

30 minEnkelt
233,60 kr
1 portion108,17 kr per portion
Recept på små pajer med smak av getost och fikon, passar utmärkt på buffén!

200 gGetost, Chevre
14 stTorkade Fikon
4 stÄgg
1 krmSalt Fint
30 gRuccolasallat
1 stFilodeg
2 stFikon Färska
2 dlStandardmjölk
3 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Lägg fikonen i blöt i ca 10 min.

2

Blanda ihop äggen med mjölken och krydda med en nypa salt och peppar.

3

Häll av vattnet från fikonen och skär ner dem i grova bitar. Blanda ihop fikonen med getost och spenat i en skål.

4

Klipp filodegen i rutor lagom stora att klä insidan på 12 st stora muffinsformar med. Du behöver 36 st ark.

5

Pensla varje ark med lite smält smör och lägg sedan 3 st ark i varje muffinsform.

6

Fördela getoströran jämt i varje form och häll lite äggstanning över så att det precis täcker. Grädda i ugn på 175 grader i ca 15 min.

Bild:

Linnea Swärd