Medelhavsgratäng på torsk med oliver och fetaost
Mari Bergman

Medelhavsgratäng på torsk med oliver och fetaost

30 minEnkelt
520,60 kr
4 portioner70,07 kr per portion
En smakrik fiskgratäng med mustig tomatsås. Gratängen toppas med smulad fetaost.

Medelhavsgratäng
1 tskHonung Flytande
0,5 stRödlök
800 gTorskrygg Fryst
150 gSvarta oliver utan kärnor
1 klyftaVitlök Vanlig
75 gFetaost
0,5 tskSvartpeppar Malen
370 gPasserade Tomater
1 mskTomatpuré
1 tskTorkad oregano
1 tskBasilika - torkad
0,5 stFänkål Färsk
1 tskSalt Fint
1 mskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
1 tskTimjan - torkad
Tillbehör
3 dlBasmatiris
70 gSalladsmix
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Medelhavsgratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och grovhacka fänkålen. Skiva oliverna.

3

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och fänkål hastigt utan att det tar färg. Tillsätt oregano, timjan och basilika och fräs några sekunder till. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare några sekunder. Slå på passerade tomater och tillsätt honung, skivade oliver, salt och peppar och låt det småputtra ca 5 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

5

Medelhavsgratäng: Lägg torsken i en ugnsfast form. Slå över tomatsåsen och smula över fetaost.

6

Sätt in fiskgratängen ca 10-15 min i ugnen.

7

Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål.

Servera medelhavstorsken tillsammans med ris och sallad.

Näringsvärde: Kcal: 685, Fett: 28 g, Protein: 54 g, Kolhydrater: 52 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell