Matjetallrik med färskpotatis, hackat ägg, äpple och gräslök
Mari Bergman

Matjetallrik med färskpotatis, hackat ägg, äpple och gräslök

20 minEnkelt
193,15 kr
8 portioner14,93 kr per portion
I den här versionen av matjessill får sillen sällskap av brynt smör, hackat ägg och äpple, vilket blir både fräscht, matigt och gott!

400 gMatjessill
0,5 stRödlök
0,5 stGräslök - färsk
1 tskSalt Fint
3 dlGräddfil
20 gMat & Bak Smör
1 stÄpple Golden Delicius
0,5 stCitron
700 gFärskpotatis
4 stÄgg
Instruktioner
1

Matjestallrik: Skölj potatisen och koka i saltat vatten i ca 15-20 min.

2

Koka äggen mjukkokta i ca 7 min. Spola äggen kalla och skala dem. Grovhacka äggen.

3

Skala äpplet och tärna det smått.

4

Skala och finhacka rödlöken och skölj och finhacka gräslöken. Skär citronen i klyftor.

5

Bryn smöret i en kastrull.

6

Fördela potatis och matjessill på ett vackert fat. Ringla över det brynta smöret och toppa med hackat ägg, äppeltärningar, hackad rödlök och gräslök. Lägg citronklyftor runt om. Häll gräddfil i en skål och servera till matjestallriken.

Bild:

Roland Persson