Märtas ljumna vårsallad med kryddiga kikärtor och fetaost
Märta Kalmaru

Märtas ljumna vårsallad med kryddiga kikärtor och fetaost

50 minEnkelt
294,50 kr
4 portioner30,36 kr per portion
Till förmån för Musikhjälpen auktionerade vi i december ut möjligheten att få vara med som gästkock i våra matkassar. Det blev ett otroligt fint engagemang och nu har vi det stora nöjet att få presentera vår vinnare Märta Kalmaru! Märta bjuder på en fantastisk god vårsallad med kryddiga kikärtor och fetaost.

Grönsaker
30 gSötmandel Naturell
0,5 stPersilja - färsk
2 mskOlivolja
0,5 mskGrönsaksbuljong
2 dlQuinoa
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
70 gFärsk bladspenat
2 stFänkål Färsk
1 krmFlingsalt
150 gFetaost
500 gVanliga morötter
Kryddiga kikärtor
0,5 mskOlivolja
1 tskSpiskummin
1 krmSalt Fint
1 krmFlingsalt
380 gKikärtor Kokta
1 tskPaprikakrydda
2 krmChiliflakes
Dressing
0,5 mskDijonsenap
1 krmSalt Fint
3 mskOlivolja
1 tskHonung Flytande
1 mskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Grönsaker: Skölj fänkål och dela i kvartar. Skala morötter och skär i 3-4 delar. Skala och klyfta löken. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt och strö över flingsalt och peppar efter smak och ringla över olivolja. Blanda om och sätt in i ugnen i ca 30 min.

3

Koka gryn enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt gärna en halv buljongtärning.

4

Dressing: Blanda dijonsenap och honung i ett glas och rör om. Tillsätt sakta olivoljan under omrörning och sedan balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

5

Kryddiga kikärtor: Häll kikärtorna i ett durkslag och skölj med vatten.

6

Hetta upp olja i en stekpanna och tillsätt paprikapulver, chiliflakes och spiskummin och låt kryddorna fräsa i oljan någon minut. Tillsätt kikärtorna i pannan och låt steka i 3-4 min under omrörning. Krydda med salt och peppar.

7

Grönsaker: Lägg ut sköljd spenat på ett fat, häll över det kokta grynet och lägg på de ugnsrostade grönsakerna. Häll över kikärtorna och bryt fetaosten över salladen. Ringla över dressingen och strö över hackad persilja och mandlar.

Näringsvärde: 747 kcal, 28 g protein, 38 g fett, 67 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell