Marockansk vegetarisk tagine
Mia Troberg

Marockansk vegetarisk tagine

30 minEnkelt
340,25 kr
4 portioner38,41 kr per portion
Snabblagad vegotagine med härliga smaker från Marocko.

Tillbehör
6 dlCouscous
2 mskOlivolja
500 gSötpotatis
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
2 mskFärsk ingefära
120 gPlommon
4 stVanliga morötter
3 dlKikärtor Kokta
1 stGrönsaksbuljong
10 gKanel Hel
1 tskSpiskummin
6 stSchalottenlök
4 dlVatten
0,25 gSaffran
Topping
0,5 stMynta - färsk
0,75 dlSötmandel Naturell
0,5 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Skala lökarna. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och skär morötterna i avlånga bitar. Hetta upp oljan, fräs ingefära och 2 st kanelstänger i 1 minut. Tillsätt lök och fräs tills den fått lite färg. Tillsätt morötter och sötpotatis och fräs en kort stund.

2

Tillsätt sedan plommon och kikärter. Krydda med spiskummin, saffran, salt och peppar. Häll på vatten, buljongtärning och låt koka 20 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Under tiden rostar du mandeln hel i en torr stekpanna och kokar couscous.

3

Häll upp couscous i en stor skål eller på ett fat. Gör en grop i mitten och häll grytan i den. Strö över rostade mandlar, koriander och mynta.

Rekvisita: Agneta Livijn

Näringsvärde: Energi (kcal) 632,8, Protein (g) 18,5, Fett (g) 13,6, Kolhydrater (g) 99,3

Bild:

Linnea Swärd