Marockansk köttfärsgryta med surkål och varmt bröd
Mari Bergman

Marockansk köttfärsgryta med surkål och varmt bröd

30 minEnkelt
324,50 kr
4 portioner35,95 kr per portion
En het gryta som värmer gott i vintertider. Servera gärna med surkål, creme fraiche och bröd.

Tillbehör
1 stBaguette
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 dlSurkål
Gryta
380 gKikärtor Kokta
390 gKrossade Tomater
200 gVanliga morötter
1 stGrönsaksbuljong
1 mskFärsk ingefära
1 tskSalt Fint
1 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskStrösocker
2 tskRökt paprikapulver
2 mskTomatpuré
2 tskCurry
500 gKöttfärs - Nöt
3 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
4 dlVatten
3 tskSpiskummin
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Gryta: Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skala och skär morötterna i slantar.

3

Hetta upp en stor kastrull med olivoljan och fräs lök, vitlök, ingefära och morötter utan att de tar färg. Tillsätt färsen och krydda med spiskummin, paprikapulver, curry, socker, buljong, salt och peppar. Fräs ytterligare några minuter till färsen är nästan genomstekt. Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré och kikärtor. Blanda runt ordentligt och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 10 min.

4

Tillbehör: Värm bröden i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.

Servera grytan tillsammans med surkål, en klick crème fraiche och varmt bröd.

Fota: Linnea Swärd

Näringsvärde:Kcal: 701, Protein: 42 g, Fett: 29 g, Kolhydrater: 62 g

Bild:

Linnea Swärd