Marinerad spenat
Jennie Walldén

Marinerad spenat

30 minEnkelt
195,70 kr
4 portioner20,71 kr per portion
I Korea äter man namul, det vill säga små sidorätter, vid varje måltid. De är själva stöttepelarna till en äkta koreansk måltid och det finns hundratals olika sorter att välja mellan! I Gwangju, som jag kommer ifrån, säger man att ju mer välkommen en gäst är, desto fler namul serverar man vid middagen. En gång blev jag bjuden på en middag med över 20 namul – vilken ära det var! Puh! Själv bjuder jag helst på mina fyra favoriter – men mina gäster är inte mindre välkomna för det! En av favoriterna är marinerad spenat gurka.

1 mskSesamfrö
1 mskJapansk soja
200 gFärsk bladspenat
1 stSalladslök
1 mskSesamolja
Instruktioner
1

Koka upp minst 2 liter vatten. Skölj sepnaten och skiva salladslöken tunt. Lägg spenaten i ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Skölj sedan med kallt vatten och krama ur ordentligt. Blanda med övriga ingredienser.

Bild:

Daniel Ohlsson