Recept | Huvudrätt | Fisk

Marcus Samuelssons torsk med dill och mandlar

Foto: Bobby Fisher Marcus Samuelssons torsk med dill och mandlar

Festlig middag på torsk med inslag av söta russin och pikant kapris. Denna rätt är både vacker och god! (MatHems familjekasse v3 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Torsk: Blanda ihop vetemjöl och paprikapulver i en djup tallrik.
3. Dela fisken i portionsbitar och vänd fiskfiléerna i kryddmjölet. Hetta upp olja i en stor panna på medelvärme.
4. Lägg fiskbitarna i pannan och stek tills de fått fin färg i ungefär 3 min på varje sida.
5. Skölj och finhacka dillen. Tillsätt smör och den hackade dillen i pannan och stek tills fisken är genomstekt i ytterligare ca 2 min. Ös filéerna med smöret och dillen från pannan. Lägg över dem på ett uppläggningsfat och täck med aluminiumfolie så att de hålls varma.
6. Torka ur pannan och lägg mandlarna i stekpannan och rosta dem på medelvärme. Skölj och tärna äpplet. Tillsätt äpple, russin, kapris och soja i pannan och fräs allt i 2 min så att äppeltärningarna börjar bli lite mjuka. Ös blandningen över fisken och servera med ris.

Recept: Marcus Samuelsson

Näringsvärde: 614 kcal. 30 g protein, 32 g fett, 45 g kolhydrater.

Ca 67,15 kr/port Summa 268,60 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst