Recept | Buffé | Övrigt

Marängtårta med fruktig topping och chokladsås

Foto: Linnea Swärd Marängtårta med fruktig topping och chokladsås

Marängtårta går alltid hem! Tårtan passar givetvis på sommaren men med sina vackra färger blir den väldigt fin på påsken också. Använd de bär och frukter som är i säsong (och ser snyggast ut, förstås).

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Börja med marängen: Sätt ugnen på 130 grader. Separera äggvitor från äggulor, se till att ingen äggula kommer med äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren bunke, och tillsätt sedan hälften av sockret. Vispa vidare i en minut, och tillsätt sedan resten av sockret. Vispa till en fast maräng som du kan göra toppar med.

Bred ut marängsmeten jämnt på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i nedre delen av ugnen och baka i 1-1 ½ timme, beroende på önskad seghet.

Förbered toppingen: Rosta nötterna i en torr stekpanna, låt svalna och hacka grovt. Skölj/halvera/klyfta/snoppa frukt och bär.

Chokladsås: Koka upp 4 msk kallt starkt kaffe med resten av ingredienser i en tjockbottnad kastrull under omrörning. Låt puttra i några minuter, rör om då och då. Doppa en sked i såsen och låt svalna. Har såsen blivit seg på skeden är den färdigkokt.

Vispa grädden fluffig och bred ut över marängen. Ringla över chokladsås (värm upp om det stelnat) och lägg på nötter och frukt samt eventuellt blomblad.

Recept och foto: Linnea Swärd

Varor du kanske har hemma?

Ca 263,80 kr/port Summa 263,80 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst