Mac 'n cheese med savojkål och rökt sidfläsk

Mac 'n cheese med savojkål och rökt sidfläsk

15 minEnkelt
276,70 kr
4 portioner24,07 kr per portion
Mac 'n cheese med savojkål och rökt sidfläsk

2 krmSvartpeppar Malen
2 dlMatlagningsgrädde
2 mskMat & Bak Smör
2 stSchalottenlök
150 gRökt Sidfläsk Bit
1 tskFlingsalt
400 gMakaroner
1 klyftaVitlök Vanlig
200 gCheddarost
0,5 dlStröbröd
400 gSavoykål
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och låt ånga av.

2

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla sidfläsket. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skölj och strimla savojkålen.

3

Fräs fläsket i smör i en stekpanna. När det fått fin färg, tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs ett par minuter till. Tillsätt sedan savojkålen och stek någon minut till. Slå över grädden och låt allt puttra ihop några minuter.

4

Riv under tiden osten. Tillsätt pastan tillsammans med hälften av osten i pannan med fläsket och kålen. Rör runt och smaka av med salt och peppar.

5

Häll blandningen i en smord ugnsfast form. Strö över resten av osten samt ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller till osten fått fin färg.