Lyxig sallad med avokado, aprikoser och blåbär
Mari Bergman

Lyxig sallad med avokado, aprikoser och blåbär

15 minEnkelt
434,56 kr
4 portioner35,33 kr per portion
En god och fräsch rätt som går snabbt att fixa till och passar perfekt att ta med ut i parken, trädgården eller kanske på båtturen.

250 gRödkål Färsk
150 gCashewnötter Naturella
1 stBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlQuinoa
1 krmSalt Fint
70 gFärsk bladspenat
1 stAvokado
125 gBlåbär
0,5 stRomansallat
1 stCitron
250 gAprikoser
4 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sallad: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.

2

Skölj och strimla rödkål och sallad. Skölj spenaten. Skölj och skiva aprikoserna och skölj och finhacka basilika.

3

Blanda samman alla ingredienser med det kokta, lite avsvalnade grynet på ett fat.

4

Blanda ihop olja med citronsaft och ringla över salladen. Krydda med salt och peppar efter smak och blanda om ordentligt.

5

Toppa med grovhackade nötter, skivad avokado och sköljda blåbär.

Näringsvärde: 642 kcal, 22 g protein, 16 g fett, 101 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell