Louise Johanssons Sandefjordsgryta
Louise Johansson

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

20 minEnkelt
387,45 kr
4 portioner66,65 kr per portion
Vår gästkock, mästerkocksvinnaren Louise Johansson, bjuder på en underbart krämig gryta med fisk och kräftstjärtar. En fiskgryta toppad med skaldjur blir alltid en riktig hit!

250 gSockerärta Fryst
2 dlMatlagningsvin Vitt
170 gKräftstjärtar
0,75 stDill - färsk
1 krmCayennepeppar
500 gFiskgrytbitar
0,5 stPurjolök
1 krmSalt Fint
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskFiskfond
2 dlVispgrädde
2 dlVatten
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Strimla och skölj purjolöken och halvera sockerärtorna.

2

Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Krydda och smaka av såsen med salt och cayennepeppar efter smak samt citronsaft. Sänk värmen och lägg i fisken, sjud på låg värme cirka 3-5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. Toppa med kräftstjärtar och hackad dill och servera direkt.

Näringsvärde: 535 kcal, 33 g protein, 37 g fett, 8 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell