Ljummet smörrebröd med curryglaserad kotlett
Hemmakock

Ljummet smörrebröd med curryglaserad kotlett

30 minEnkelt
357,25 kr
4 portioner53,13 kr per portion
Ljummet smörrebröd med curryglaserad kotlett

450 gFläskkotlett
80 gSaltgurka
200 gVanliga Tomater
2 mskRostad Lök
200 gSkivat rågbröd
1 krmVitpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 stIsbergssallat
1 stRödlök
1 dlKrasse
1 mskCurry
Instruktioner
1

Bryn fläskkotletterna i smör i en stekpanna. Krydda med salt, vitpeppar och curry. Sänk värmen och stek under lock i ca 5 min. Dra stekpannan åt sidan och låt stå ca 5 min. Ös köttet med "curryskyn". Vispa crème fraichen, blanda med rostad lök och smaka av med salt. Plocka hela salladsblad och skölj dem. Bred lite av lökcrèmen på brödet. Lägg på sallad, tomat, gurka och rödlök. Skär det varma köttet i tunna skivor och lägg på smörgåsen. Garnera med smörgåskrasse.