Recept | Huvudrätt | Baljväxter

Ljummen bönsallad med tomat och mangold

Ljummen bönsallad med tomat och mangold

Inspirationen kommer från maten som får invånarna på Okinawa att bli äldre än de flesta. Och rätterna, recepten och ingredienserna är nordiska. Okinawa + Norden = okinordiskt.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Putsa bönorna och skär de i mindre bitar.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner bönorna, stäng av värmen och låt de stå ca 5 minuter.   Häll av vattnet.

Skala löken och skär den i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna och fräs löken tills den mjuknar. Häll ner bönorna och blanda om och låt allt bli varmt. Skölj tomaterna, dela dem på hälften, skölj mangolden och blanda ner allt i pannan.

Mixa alla ingredienser till dressingen med en stavmixer. Häll på dressingen och blanda om.
Toppa med Okivi fullkornskrisp.

Tips! Går att servera som en enkel lunch, som tillbehör till t ex varmrökt lax eller på buffébordet.

Energi kJ          1472,02
Energi kcal          352,1
Protein (g)          7,16
Fett (g)          24,69
Kolhydrater (g)          21,5
Fibrer (g)          7,89
Vitamin C (mg)          65,09
Järn (mg)          2,48
Kalcium (mg)          158,1
Mättade fettsyror (g)     1,95
Enkelomättade fettsyror (g)     14,01
Fleromättade fettsyror (g)     6,67
Mono+disackarider (g)     11,14
Laktos (g)          0

Recept: Okivi

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 60 g mangold
  • 1 tsk örtagårds krydda
Ca 68,40 kr/port Summa 136,80 kr

Ett recept från:

Okivi

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst