Lisa Lemkes Risonipaella
Lisa Lemke

Lisa Lemkes Risonipaella

40 minEnkelt
433,91 kr
4 portioner58,52 kr per portion
Detta är ett recept från Lisa Lemkes gästspel i Tastelines Matkasse. Paella görs normalt sett på ris, men här kommer en variant med den italienska pastasorten risoni.

400 gKörsbärstomater Konserverade
400 gRisoni
0,5 gSaffran
33 clLättöl max 2,8 %
380 gVita Bönor Stora
240 gChorizo
5 dlHönsbuljong
2 krmSvartpeppar
0,75 dlOlivolja
2 krmSalt Fint
900 gKycklingben Färska
1,5 mskRökt paprikapulver
1 stChilipeppar Röd
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
2 stRöd Paprika
Tiilbehör
1 dlKalamataoliver
1 stPersilja
Instruktioner
1

Risonipaella: Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka även chilin fint. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skär chorizon i tjocka slantar.

2

Hetta upp en stor gryta eller kastrull med oljan och bryn kycklingen. Tillsätt lök, vitlök samt chilipeppar och fräs tills löken är mjuk. Rör ner saffran, paprikapulver, chorizo samt paprika och stek under omrörning i någon minut. Häll i risoni, körsbärstomater, öl samt lite av buljongen och koka upp på medelvärme.

3

Låt paellan sjuda på svag värme tills risonin är mjuk och vätskan har kokat in, det tar cirka 20 minuter. Rör om ofta under hela koktiden och späd i omgångar med hönsbuljong efterhand som vätskan kokar in.

4

Låt bönorna rinna av i en sil och rör sedan ner dem när paellan har några minuter kvar att koka. Smaka av med salt, peppar och rikligt med citronsaft. Servera tillsammans med oliver och persilja.

Bild:

Susanna Livijn Wexell