Lisa Lemkes fläskpannkaka med rotfrukter
Lisa Lemke

Lisa Lemkes fläskpannkaka med rotfrukter

1 tEnkelt
275,55 kr
4 portioner17,19 kr per portion
Denna vecka är det den klassiska fläskpannkakan som får ta plats på menyn. Lisa har självklart tvistat till den med lite goda rostade rotfrukter som gör den både godare och matigare.

Fyllning
0,5 stRotselleri
120 gBacon Skivat
100 gPalsternacka
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskRapsolja
100 gVanliga morötter
1 stRödlök
0,5 stKålrot
Pannkakssmet
5 stÄgg
5 dlVetemjöl
1 tskSalt Fint
5 dlMellanmjölk
1 mskMat & Bak Smör
Tillbehör
4 mskRårörda Lingon
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Pannkakssmet: Vispa samman äggen till pannkakssmeten med lite av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en slät smet. Häll i resten av mjölken och saltet och blanda. Låt smeten vila under tiden som du förbereder och rostar rotfrukter och sidfläsk – gärna ännu längre då pannkakssmet bara mår bra av att stå till sig ett tag.

3

Fyllning: Skala rotfrukterna och skär dem i små bitar. Strimla löken grovt. Tärna baconet. Lägg allt i en mindre långpanna eller form och sväng runt med oljan. Krydda med salt och peppar efter smak och rosta i mitten av ugnen i 15–20 minuter eller tills rotfrukterna är nästan mjuka och baconet har fått fin färg. Lägg i en klick smör och rör runt så att hela formen eller pannan blir smord.

4

Ringla över pannkakssmeten och sätt tillbaka i mitten av ugnen. Grädda tills pannkakan har fått fin färg, det tar cirka 30 minuter.

Servera pannkakan varm med rårörda lingon.

Näringsvärde: Kcal: 790 Fett: 34 g Protein: 32 g Kolhydrater: 86 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell