Recept | Fika & tårtor | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Linda Lomelinos Pavlova

Foto: Linda Lomelino Linda Lomelinos Pavlova

Härligt seg och krispig marängtårta

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Värm ugnen till 175°C. Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro. Låt svalna.
Rita tre rundlar som är cirka 15 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Placera dem så långt ifrån varandra du kan utan att komma för nära kanten. Vänd på bakplåtspappret och lägg det på en plåt.     Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Du ska kunna hålla skålen upp och ner utan att marängen glider ut!     Sikta ner kakao och majsstärkelse i marängen. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet. Rör ner den smälta chokladen med några tag.
Fördela marängsmeten i rundlarna på bakplåtspappret. Tänk på att de flyter ut under gräddningen. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 120-125°C.     Grädda marängerna i 1 timme till 1 timme och 15 min, bottnarna ska vara hårda och krispiga runt kanten men fortfarande sega i mitten. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval. Gör fyllning genom att vispa grädden tills den börjar tjockna. Hacka pistaschnötterna.

Varor du kanske har hemma?

Ca 247,60 kr/port Summa 247,60 kr

Ett recept från:

Linda Lomelino

Det här receptet kommer från Linda Lomelinos kokbok Linda Lomelino.<br/><br/>Du kan hitta fler spännande recept från Linda Lomelino.<br/><br/>Skriv bara Linda Lomelino i sökrutan högst upp till vänster.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst

Kontakta kundtjänst


Ring oss
020-15 10 10

Vardagar: 07.00-23.00
Lördagar: 07.00-18.00
Söndagar: 07.00-23.00


Maila oss
info@mathem.se


Vanliga Frågor

Leveranskostnaden varierar från 39kr beroende på när leveransen sker och hur långt intervall du väljer. Gå till sidan Leveranstider för att se dina möjliga leveranstider och kostnader. Leveranser för beställningar över 1500 kr är kostnadsfria. Handlar du varor för under 500 kr tillkommer expeditionsavgift på 95 kr utöver leveranskostnaden.

Abonnerar du på en färdig matkasse ingår ett Leveranskort Guld värde 1595kr och ger dig FRIA leveranser mån-fre hos oss. Detta betyder att om du har ett abonnemang på en färdig matkasse t.ex måndagar kan du enkelt köpa hem varor senare i veckan utan att betala någon leveranskostnad.

Dessutom erbjuder vi förmånliga leveranskort som ger dig fria leveranser för ett fast pris för dig som väljer att veckohandla hos oss.

Du betalar enkelt och säkert online med ditt Visakort, Mastercard eller American Express.

Vi erbjuder även fakturering via Klarna med 14 dagars betaltid. När du avslutar ditt köp väljer du betalningsmetod.

På sidan Frågor och svar kan du hitta fler svar på våra vanligaste frågor.