Lemon bars

Lemon bars

1 tEnkelt
66,90 kr
1 portion23,59 kr per portion
De här godbitarna med mycket citronsmak går nästan lika snabbt att göra som de går att äta. Den krämiga fyllningen smälter i munnen…

Botten
1 dlStrösocker
4 dlVetemjöl
220 gMat & Bak Smör
1 stÄgg
Fyllning
0,5 dlVetemjöl
4 stÄgg
0,5 dlFlorsocker
3,5 dlStrösocker
3 stCitron
Instruktioner
1

25 bars

Botten | Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion. Smöra kanterna på en rektangulär kakform, 32×23 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper. Separera äggulan från vita. Blanda samman äggulan med alla andra ingredienser till en deg i en bunke och platta ut den jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills bottnen fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna i 5 minuter.

Fyllning | Blanda socker och vetemjöl i en bunke. Vispa ner ägg och 1,5 dl citronsaft till en slät smet.

Häll fyllningen i formen och grädda i ytterligare cirka 20 minuter. Fyllningen ska inte få färg. Låt kakan svalna helt och skär den sedan i bitar. Pudra över florsocker och servera.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt