Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

LCHF-tårta med chokladkräm på mandelbotten

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i den malda mandeln. Bred ut i en form med löstagbar botten. Du kan eventuellt lägga ett smörpapper i botten av formen.
Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 10-15 min, botten ska bli ganska fast.

Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.

2. Koka upp 2 dl av grädden, lägg ner chokladen och låt den smälta.

3. Rör ihop ägg och mjölk i en skål.

4. Häll över den avsvalnade grädd/chokladblandningen över ägg och mjölkblandningen och rör ihop.

Sänk ugnsvärmen till ca 160 grader, häll smeten i formen över mandelbottnen och grädda i ytterligare ca 20-25 min, eller tills fyllningen stelnat något. Den kan gärna vara lite lös i mitten.

5. Ta ut formen ur ugnen och låt kakan kallna helt. Lossa sedan tårtan försiktigt från formen med en tunn kniv och lossa från formens kant.

Servera med hallon och vispgrädde till.

Ca 42,16 kr/port Summa 168,65 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Mathem :

Hej! Detta är ett recept från en av våra medlemmar...men det har blivit tokigt. Vi ska se över receptet. Mvh / Alexander

Roberto :

Varför behöver man amningskupor i inköpslistan? Får man byta mot något annat? :)

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst