Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajskal | ||
40 g | Mat & Bak Smör | |
3 dl | Mandelmjöl | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 msk | Fiberhusk | |
0,75 dl | Sesamfrö Skalat | |
Fyllning | ||
2 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Muskot Malen | |
4 st | Ägg | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
300 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 dl | Storkornskaviar Röd | |
1 st | Rödlök |
Mixa sesamfrön med mandelmjöl. Tillsätt fiberhusk, salt, smör och ägg och mixa ihop. Tryck ut degen med lite blöta fingrar i en pajform med löstagbar kant. Kyl 30 minuter. Grädda sedan skalet i 8 minuter i 180 graders värme.
Sätt ugnen på 200grader. Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner den rivna osten slå sedan ner allt i pajformen.
Gratinera i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt pajen svalna och servera den med crème fraiche, finhackad rödlök, röd stenbitsrom, gräslök eller dill.
Näringsvärde: Energi (kcal) 387,8, Protein (g) 16,9, Fett (g) 33,7, Kolhydrater (g) 4,5
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria