Recept | Huvudrätt | Fisk

Laxgryta i kokosmjölk med ananas och mango chutney

Foto: Sanna Livijn Wexell Laxgryta i kokosmjölk med ananas och mango chutney

En fantastisk god laxgryta med kokosmjölk, ananas och mango chutney. Receptet är lättlagat och tar endast 25 min. Tips, tina gärna laxen i kylen över natten. (Tastelines Barnkasse v10 2017) (MatHems familjekasse v18 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Ta ut och tina laxen om du har fryst. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Laxgryta: Skala och klyfta löken och skala och finhacka vitlök. Skölj paprikan och skär i bitar. Skala ananasen och skär i kuber. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs samman ca 2 min under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten, soja, buljong och mango chutney. Låt grytan puttra under lock ca 5 min.
3. Skär varje laxfilé i 4 bitar lägg ner dem i grytan och låt sjuda 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera tillsammans med ris och ev lite extra mango chutney vid sidan om.

Recept: Mari Bergman
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 847 kcal, 31 g protein, 43 g fett, 81 g kolhydrater.

Ca 50,93 kr/port Summa 203,70 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Elizabet :

Gott??

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst