Recept | Huvudrätt | Fisk

Laxburgare med mangodressing och klyftpotatis

Foto: Linnea Swärd Laxburgare med mangodressing och klyftpotatis

Hemgjorda laxburgare som är superenkla att göra. Burgarna smaksätts med vitlök, chili, ingefära och syrlig lime. Till serveras dressing och klassisk klyftpotatis. (Tastelines Barnkasse v45 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tillbehör: Tvätta och klyfta potatisen. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 35-40 min.

3. Laxburgare: Lägg de tinade laxfiléerna i en matberedare tillsammans med skalad vitlök, ingefära, chilipulver, salt, peppar, ägg, och limesaft. Mixa till en smet.

4. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek 4 burgare. Smeten är ganska lös så det lättaste är att klicka i färsen i pannan med hjälp av en sked. Stek burgarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt dem bli helt genomstekta.

5. Dressing: Blanda yoghurt med 3 msk mango chutney och sambal oelek. Smaka av med lite salt och peppar.

6. Tillbehör: Skölj tomaterna och salladen. Skala rödlöken. Skär tomat och rödlök i tunna skivor och dra loss salladsblad och lägg på ett fat.

Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med klyftpotatis.

Recept: Mari Bergman

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Borttagen medlem :

Borttagen medlem :

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst