Recept | Huvudrätt | Fisk

Laxbiffar med getost och honungsrostade rödbetor

Laxbiffar med getost och honungsrostade rödbetor

En perfekt vardagsrätt med saftiga laxbiffar som får smak av getost. Servera med ugnsrostade rödbetor och fänkål. (Tastelines matkasse v26 2014)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rödbetor: Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Skölj och dela fänkålen i 8 bitar. Lägg allting på en plåt och ringla över olja och honung. Strö över salt och svartpeppar och sätt in i ugnen ca 30 min.

3. Laxbiffar: Skär den tinade laxen i mindre bitar och skala vitlöken. Lägg laxbitar och vitlök i en matberedare och tillsätt ägg, rosmarin, salt, peppar, citronsaft och ströbröd. Mixa tills du får en jämn konsistens. Tillsätt getosten i mindre bitar och mixa ihop snabbt.

4. Forma 6-8 biffar med vattensköljda händer. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxbiffarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.

5. Rödbetor: Ta ut rödbetorna och blanda med sköljd ruccola på ett fat. Lägg på laxbiffarna och pressa över lite citronsaft.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
Kcal: 679
Fett: 39 g
Protein: 22 g
Kolhydrater: 57 g

Ca 63,36 kr/port Summa 253,45 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst