Recept | Huvudrätt | Fisk

Lax med spenat och parmesan av 3 kockar och 7 kids

Foto: Sanna Livijn Wexell Lax med spenat och parmesan av 3 kockar och 7 kids

Krämig gratäng med lax, spenat och lagrad ost. Denna superenkla middag har milda smaker som passar hela familjen. Tips! Tina laxen över natten i kylen om du köpt fryst. (MatHems familjekasse v47 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v49 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten.

3. Lax: Lägg spenat och halverade cocktailtomater i en ugnsfast form. Lägg över laxfiléerna och salta och peppra. Häll över grädden och riv osten grovt på ett rivjärn och toppa över laxen. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

4. Tillbehör: Värm ärterna i en kastrull på spisen. Sila av dem och lägg upp i en stor skål.
5. Skölj salladen och skölj och skiva gurkan. Blanda med ärterna och ringla över lite olja och vinäger.

Servera laxen med kokt potatis och sallad.

Recept: Rikard Wicklund, Nicklas Larsson och Fredrik Strandberg
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 800 kcal. 42 g protein, 51 g fett, 40 g kolhydrater.

Ca 80,63 kr/port Summa 322,50 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst