Recept | Huvudrätt | Fisk

Lax med kvargromsås

Foto: Linnea Kliv Lax med kvargromsås

En enkel maträtt men som känns lyxig. Laxfiléerna får varsin prästostskiva ovanpå sig som får smälta tillsammans med lite fetaost i ugnen. Medan den är i ugnen rörs kvarg, rom och majonnäs ihop till en kall sås. Till rätten passar, ris och haricoverts bra.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Börja med att tina laxfileerna i kallt vatten om den inte rerdan är tinad. När den är det gåbidare till steg 2.
2. Tvätta riset och sätt igång det på 20 min.
3. Lägg laxfileerna i en ugnsform salta och peppra på varje sida, lägg sen en prästostskiva på varje och lite fetaost om det finns hemma. Sätt in i ugnen på 18 min.
4. Häll upp haricovertsen i en kastrul och låt koka tills allt annat är klart.
5. Rör ihop romsåsen. Smaka av med saltet.

Hoppas att det smakar!

Varor du kanske har hemma?

Ca 128,34 kr/port Summa 513,35 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst