Lax med dilldoftande pasta med ärtor och brysselkål
Mari Bergman

Lax med dilldoftande pasta med ärtor och brysselkål

30 minEnkelt
425,75 kr
4 portioner55,07 kr per portion
Pasta full av nyttigheter i form av d-vitamin från lax, och c-vitamin, kalcium och antioxidanter från brysselkål. Dessutom är den såklart supergod!

Pasta
200 gBrysselkål Fryst
1 stCitron
2 dlCreme Fraiche Naturell
400 gPenne
200 gGröna Ärtor Frysta
1 tskHonung Flytande
1 stDill - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Lax
1 mskOlivolja, Extra Virgin
400 gFärsk laxfilé
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Ta bort det översta skalet på brysselkålen och dela dem på mitten.

3

Lax: Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra varje filé efter smak.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme ca 2 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen ordentligt och låt laxen bli klar i pannan.

5

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt brysselkålen när det återstår ca 3 min av koktiden.

6

Blanda creme fraiche med skal från 1 citron och saft från ½ citron, finhackad dill samt honung i en skål.

7

Sila av pastan och brysselkålen och häll sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt creme fraicheröran och ärtorna och låt alltsammans koka ihop 1 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera pastan med den stekta laxen.

Foto & Styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita (glas): Oscar & Clothilde

Näringsvärde: 690 kcal, 37 g protein, 32 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell