Recept | Huvudrätt | Fisk

Lax med dilldoftande pasta med ärtor och brysselkål

Foto: Sanna Livijn Wexell Lax med dilldoftande pasta med ärtor och brysselkål

Pasta full av nyttigheter i form av d-vitamin från lax, och c-vitamin, kalcium och antioxidanter från brysselkål. Dessutom är den såklart supergod!(Tastelines matkasse v50 2015) (Tastelines Barnkasse v2 2017)

Gör så här:

1. Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.
2. Ta bort det översta skalet på brysselkålen och dela dem på mitten.

3. Lax: Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra varje filé efter smak.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme ca 2 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen ordentligt och låt laxen bli klar i pannan.

5. Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt brysselkålen när det återstår ca 3 min av koktiden.
6. Blanda creme fraiche med skal från 1 citron och saft från ½ citron, finhackad dill samt honung i en skål.
7. Sila av pastan och brysselkålen och häll sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt creme fraicheröran och ärtorna och låt alltsammans koka ihop 1 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera pastan med den stekta laxen.

Recept: Mari Bergman
Foto & Styling: Sanna Livijn Wexell
Rekvisita (glas): Oscar & Clothilde

Näringsvärde: 690 kcal, 37 g protein, 32 g fett, 60 g kolhydrater.

Ca 61,94 kr/port Summa 247,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Retlermikes :

Retlermikes :

Cthelocations :

Cthelocations :

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst