Recept | Huvudrätt | Fisk

Lax- och potatispizza med pizzasallad

Foto: Sanna Livijn Wexell Lax- och potatispizza med pizzasallad

Pizza är en riktig familjefavorit. I den här varianten är tomatsåsen utbytt mot creme fraiche och sedan toppad med lax, potatis och citron. Supergott! (Tastelines Barnkasse v30 2016) (Tastelines 2-personerskasse v49 2016) (Mathems inspirationskasse 2-personer v51 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v16 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2.Pizza: Skala potatisen och skär i ½ cm tjocka skivor. Koka i saltat vatten ca 5 min tills de känns mjuka men ej genomkokta. Häll av vattnet och låt potatisen kallna lite.
3. Skala och strimla löken. Rulla ut pizzadegen och kavla ut den så att den blir större och tunnare. Bred creme fraiche jämt över degen och fördela riven ost, potatisskivor och lök över. Toppa med laxskivor och grädda i ugnen ca 15 min tills pizzan är genombakad och fått fin färg. Skölj spenat och citron. Riv skalet av citronen.

4. Pizzasallad: Strimla vitkålen och skala och riv morötterna. Blanda i en skål och tillsätt olja, citronsaft och salt och peppar efter smak.

Toppa den färdiggräddade pizzan med citronskal, spenat och lite extra svartpeppar för dem som vill ha.

Recept: Mari Bergman
Styling & foto: Sanna Livijn Wexell


Näringsvärde: 768 kcal, 31 g protein, 35 g fett, 70 g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst