Lättlagad tom kha gai
Mari Bergman

Lättlagad tom kha gai

30 minEnkelt
304,50 kr
4 portioner46,84 kr per portion
En värmande soppa med thailändska influenser, perfekt mat såhär i vintertid.

1 klyftaVitlök Vanlig
2 stTomater
2 mskFärsk ingefära
600 gFärsk kycklingfilé
2 stLime
0,5 tskChiliflakes
400 gVitkål
1 stBroccoli Färsk
3 mskGrönsaksbuljong
800 mlKokosmjölk
10 dlVatten
250 gFärska champinjoner
1 mskStrösocker
4 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Tom kha gai: Om kycklingen är fryst, ta ut den och låt tina. Skala och riv vitlök och ingefära. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, socker, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter.

2

Skär kycklingen i kuber och dela champinjonerna i kvartar. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. Dela broccolin i mindre buketter.

3

Tillsätt kyckling, champinjoner och vitkål till soppan och låt den småputtra i ca 5 min.

4

Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min tills kycklingen är klar. Smaka av med limeskal- och saft innan servering.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 748 kcal, 42 g protein, 53 g fett, 22 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell