Lätt caesarsallad med avokado
Hemmakock

Lätt caesarsallad med avokado

5 minEnkelt
502,30 kr
4 portioner56,35 kr per portion
En smalare och sundare variant på klassisk caesarsallad

1 stVitlök Färsk
1 skivaSkivat rågbröd
600 gKycklingfile Fryst
1 stSardeller
200 gSalladsmix
4 mskParmesanost
2 stAvokado
2 tskDijonsenap
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 stLime
1 krmSvartpeppar
250 gSockerärta
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Börja med dressingen. Mixa vitlök citron sardeller senap och parmesan i en matberedare. Tillsätt lite lättyoghurt i taget under omrörning. Salta och peppra.

Bryt salladen i stora bitar på ett uppläggningsfat. Skär avokadon i klyftor och fördela ovanpå. Pressa lime över så att den inte mörknar.

Salta och peppra kycklingen och stek på medelvärme. Skär i diagonala bitar och lägg på salladsbädden. Skär sockerärtorna på diagonalen och strö över.

Rosta brödskivorna ganska hårt. Dela vitlöksklyftan på mitten och gnid in brödskivorna. Skär upp i tärningar. Strö över salladen.