Långkokt chili på högrev med mörk choklad

Långkokt chili på högrev med mörk choklad

3 tEnkelt
584,25 kr
6 portioner56,56 kr per portion
Det låter kanske konstigt med choklad i chiligryta, men det ger en fyllig och härlig smak. Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

1 mskMat & Bak Smör
3 mskKalvfond Buljong
2 stLagerblad
3 stAlkoholfri öl
100 gMörk Blockchoklad
2 stKrossade Tomater
2 stChipotle
1 stGul lök
1 stLime
1 stCreme Fraiche Naturell
1 kgHögrev
1 mskSpiskummin
1 stChilifrukter
2 stKanel Hel
1 mskOlivolja, Extra Virgin
2 tskTorkad oregano
1 tskAnchochili
Instruktioner
1

Putsa köttet och tärna det i bitar. Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta. Finhacka den färska chilin. Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.

Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar. Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering). Smaka av grytan med limesaft, salt och peppar.

Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.