Recept | Huvudrätt | Lamm

Lammstek med timjan, vitlök och citron

Foto: Nurlan Emir Lammstek med timjan, vitlök och citron

Lammstek är det perfekta valet inför en festmåltid eller en mysig söndagsmiddag. Enkel att förbereda, sköter sig själv och smakar ljuvligt. Servera med en god potatisgratäng så blir det en riktig fullpott.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Örtolja: Repa timjanblad så att du får 1 msk. Skala vitlöksklyftor. Mixa timjan, vitlök, olja och citronsaft till en örtolja.

3. Lammstek: Salta och peppra lammsteken runt om. Gnid in lammköttet med örtoljan runt om. Bind köttet med steksnöre.
4. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna. Lägg över steken i en ugnsform. Krossa 2 vitlöksklyftor och lägg på plåten tillsammans med timjankvistar. Klicka smör över lammsteken och lägg tomaterna runt om.
5. Stick en ugnstermometer mitt i steken och sätt in den i ugnen.
6. Låt temperaturen komma upp till 65-70°C, ca 1-1½ timme (beroende på vikten).
7. Låt steken vila inlindad i folie i 10 min före servering.
8. Skiva upp köttet och ringla steksky över. Riv citronskal över.
Servera med potatisgratäng och en god sallad.

Recept: Mari Bergman

Ca 65,21 kr/port Summa 260,85 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst