Recept | Buffé | Lamm

Lammstek med citron och örter

Foto: Bruno Ehrs Lammstek med citron och örter

En saftig lammstek smakar gott. Här fylld med citron och örter.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Ta bort nätet från steken och fläk ut den. Putsa till den om det behövs så att du har ett ganska jämnt stycke. Salta och peppra ordentligt runt om. Hacka örterna.

3. Riv skalet från citronen, skala och riv vitlöken och blanda med de hackade örterna. Fördela det över köttet och rulla ihop till en tajt rulle. Bind upp hårt med steksnöre.

4.Hetta upp oljan i en panna och bryn köttet hastigt runtom så att det får lite färg.

5. Lägg steken i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen. Stek till en innertemperatur på 58–60 grader beroende på hur du vill ha det – då får du ett rosarött saftigt kött.

6. Ta ut och låt steken vila 10 minuter innan du tar bort steksnöret och skivar upp köttet.

Recept: Fernando Di Luca
Foto: Bruno Ehrs

Receptet är hämtat från Fernando Di lucas bok "Mitt medelhavskök" (Massolit Förlag)


Ca 112,16 kr/port Summa 448,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Cthelocations :

Cthelocations :

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst