Recept | Gryta | Lamm

Lammgryta Tocana

God mustig lammgryta som får en underbar smaksättning av vinäger som tillsätts mot slutet av kokningen. (Recept från Tasteline.)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Putsa köttet rent från hinnor och fett. Skär köttet i tärningar. (Går även att använda färdiga grytbitar.)

2. Skala och skiva löken, tärna tomaterna.

3. Ställ en gjutjärnsgryta på spisen och sätt på värmen. Stek lammköttet i lite matfett. (Alternativt: Lägg lammfettet i grytan och låt ligga tills fettet smält. Ta upp överblivet fett och stek sedan lammköttet i grytan.)

4. Tillsätt löken mot slutet av stekningen och låt den brynas en stund. Tillsätt tomaterna, lagerbladen och lite vatten. Koka köttet på låg värme ca en timme under lock.

5. Skala och skiva potatisarna och lägg i grytan. Smaksätt med salt och peppar och koka i ytterligare ca 20 minuter tills potatisen är genomkokt. Tillsätt crème fraiche och vinäger precis innan servering. Eftersom det är potatis i grytan så behöver man inte servera något till. Det passar annars med ris eller potatis.

Varor du kanske har hemma?

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 2 st lagerblad
Ca 78,12 kr/port Summa 468,70 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst