Lammfärsgulasch med gräddfil och bröd

Lammfärsgulasch med gräddfil och bröd

30 minEnkelt
379,85 kr
4 portioner66,90 kr per portion
Gulasch är värmande och god höstmat. I dag gör jag en variant med lammfärs.(Monika Ahlbergs matkasse v45)

Till servering och garnering
0,25 stPersilja - färsk
3 dlGräddfil
300 gBaguette
Lammfärsgulasch
1 mskPaprikakrydda
2 mskTomatpuré
280 gGul lök
370 gKrossade Tomater
2 stHönsbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskSpiskummin
5 dlVatten
1 mskMat & Bak Smör
2 krmFlingsalt
2 mskMejram - torkad
120 gRöd Paprika
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 krmCayennepeppar
400 gLammfärs
200 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Värm ugnen och baka bröden enligt förpackningens instruktioner.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Kärna ur och dela paprikan i bitar. Hetta upp en panna med smör och fräs lök, paprika och potatis utan att det tar färg.

Tillsätt lammfärsen och kryddorna. Fräs i ytterligare någon minut. Häll på krossade tomater, vatten, buljong eller fond och tomatpuré. Låt koka i 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Garnera gulaschen med persilja och servera den med gräddfilen och det nybakta brödet.