Recept | Huvudrätt | Lamm

Lammfärsburgare med matvetesallad och honungssås

Lammfärsburgare med matvetesallad och honungssås

(Monika Ahlbergs matkasse v29)Goda lammfärsburgare med fräscht tillbehör!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar, men addera en buljongtärning till kokvattnet. Grovhacka persiljeblad, skala vitlöksklyftor och dela limen till burgarna. Blanda samman lammfärs, creme fraiche, hackad persilja, pressade vitlöksklyftor, limesaft, spiskummin, salt och peppar till en smidig färs. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olivolja. Forma färsen till 8 ganska platta biffar och stek dem gyllene i stekpannan, ett par minuter på vardera sida. Kontrollera att biffarna är genomstekta
genom att skära ett snitt i mitten på den största biffen.

Grovhacka persilja och tomater till matvetesalladen. Skala och finhacka rödlöken. Blanda persilja, tomat
och rödlök med kokt matvete, olivolja och limesaft. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Rör hop matlagningsyoghurt och honung till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Servera lammfärsburgarna med matvetesalladen och honungssåsen.

Ca 51,66 kr/port Summa 206,65 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst