Recept | Huvudrätt | Lamm

Lammfärsburgare med äpple

Lammfärsburgare med äpple

Monika Ahlberg. Äpple gör burgaren saftig och lingon gör såsen vacker – det här är verkligen en rätt för ögat!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Skär potatisen i ganska tunna klyftor. Finhacka vitlöken. Lägg alltsammans i en ugnsfast form med olivolja och flingsalt och stek i ugnen 20–25 min. Rör om någon gång under tiden.

Hyvla vitkål till coleslawn tunt med hjälp av en osthyvel. Skala och riv morötter och lök. Blanda vitkål, morot och lök med övriga ingredienser. Smaka av med spiskummin, salt och svartpeppar. Ställ kallt fram till
serveringen.

Finhacka lök och stek den mjuk i smör på inte alltför hög värme och utan att den tar färg. Blanda färs med ägg eller potatismjöl, salt, peppar, grädde, finhackad persilja och den smörstekta löken. Grovriv äpple och rör ner i färsen. Forma till 8 små biffar. Stek biffarna i en stekpanna med smör, 4–5 min på varje sida.

Vänd ihop crème fraîche och lingon till såsen.

Servera de saftiga burgarna med klyftpotatis, lingonsås och coleslaw.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst