Lammfärsbiffar med rostade rotfrukter & tzatziki

Lammfärsbiffar med rostade rotfrukter & tzatziki

45 minEnkelt
362,50 kr
4 portioner42,18 kr per portion
Getost som smaksättning får fylla de goda lammfärsbiffarna i denna rätt. Det blir en grekisk touch på rätten med tzatzikin och dom ugnsrostade rotfrukterna.

Rotfrukter
250 gVanliga morötter
2 klyftaVitlök Färsk
3 mskOlivolja
0,5 stRosmarin - färsk
300 gRödbetor Färsk
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
500 gPotatis Fast
1 tskFlingsalt
Biffar
500 gLammfärs
0,75 tskSalt Fint
100 gGetost, Chevre
1 mskOlivolja
1 mskMat & Bak Smör
3 krmSvartpeppar Malen
1 mskRosmarin - färsk
Tzatziki
0,5 stCitron
0,5 stGurka
2 dlYoghurt för Matlagning
1 klyftaVitlök Färsk
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

Rotfrukter: Skala morötter, rödbetor och potatis. Skär dem i stavar och klyftor och lägg på en plåt tillsammans med krossade vitlöksklyftor och några rosmarinkvistar. Ringla över olivolja och några droppar honung. Blanda runt ordentligt med händerna och krydda med salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.

Biffar: Blanda lammfärsen med finhackad rosmarin, getost, salt och svartpeppar. Forma biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidor i en panna med smör och lite olja. Lägg över biffarna på plåten med rotfrukterna de sista 10- 15 min.

Tzatziki: Riv gurkan på ett rivjärn och pressa ur vattnet ordentligt genom en sil. Blanda gurkan med yoghurt, citronsaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Servera lammfärsbiffarna tillsammans med rotfrukter och tzatziki.

Bild:

Linnea Swärd