Lammburgare med pitabröd

Lammburgare med pitabröd

30 minEnkelt
308,65 kr
4 portioner44,61 kr per portion
Familjematkassen v16

Tomatsallad
0,3 stRödlök
250 gKörsbärstomater
0,5 stKoriander - färsk
1 tskVinäger
1 tskOlivolja
Till servering
1 dlCreme Fraiche Naturell
4 stPitabröd
Lammburgare
1 tskSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
0,3 stRödlök
1 mskPotatismjöl
1 mskOlivolja
0,5 stKoriander - färsk
500 gLammfärs
Instruktioner
1

Baka bröden enligt förpackningens anvisningar.

2

Lammburgare: Skala och finhacka rödlök (även den tredjedel som ska vara till tomatsalladen) och vitlök.

3

Ta fram en bunke, blanda färs med hälften av den hackade rödlöken (spar resten till salladen), vitlöken, salt, peppar och potatismjöl. Blanda noga.

4

Klipp ner halva krukan koriander, rör om och forma till avlånga biffar.

5

Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek biffarna i 10-15 minuter på medelhög värme, tills de är helt genomstekta.Vänd dem då och då.

6

Tomatsallad: Skölj tomaterna och dela dem i halvor eller kvartar. Blanda med resten av koriandern och rödlöken. Tillsätt vinäger, olja och krydda med salt och peppar.

Servera biffarna med tomatsalladen och en klick crème fraiche i pitabröden.

Bild:

Ann Wering