Lakritskola
Kerstin Eriksson

Lakritskola

1 tEnkelt
185,80 kr
1 portion107,57 kr per portion
Underbart gott julgodis med söta och salta toner. Denna kola är fantastiskt god, och inte alls svår att svänga ihop - allt du behöver är tid. Perfekt julgodis, förvara svalt.

2 dlStrösocker
200 gMörk chokladkaka
1,5 dlVispgrädde
1 dlSirap Ljus
25 gMat & Bak Smör
75 gTurkisk peppar
Instruktioner
1

Krossa turkisk peppar, sätt ca 0,5 dl åt sidan för topping.

2

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en lite större tjockbottnad kastrull och låt koka upp.

3

Låt koka på medelvärme i ca 40 minuter eller tills dess att smeten klarar ett kulprov.

4

Hacka chokladen.

5

Tag kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Blanda väl tills det blivit en seg fudgeliknande smet.

6

Häll upp smeten i en en form (ca. 20x30 cm) klädd med bakplåtspapper och toppa med krossad turkisk peppar. Låt svalna.

Tips: använd gärna en hushållstermometer för att kolla temperaturen på smeten. 122-125 grader: mjuk kola 140-145 grader: hård kola

: använd gärna en hushållstermometer för att kolla temperaturen på smeten. 122-125 grader: mjuk kola 140-145 grader: hård kola

Bild:

Kerstin Eriksson