Kycklingwraps med currykräm och grönsaksstavar
Mari Bergman

Kycklingwraps med currykräm och grönsaksstavar

30 minEnkelt
234,20 kr
4 portioner24,87 kr per portion
Snabblagade kycklingwraps med smarriga tillbehör. Tips! Tina kycklingen i kylen över natten om du köpt fryst.

Currykräm
1 krmSalt Fint
2 tskCurry
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 tskHonung Flytande
Tillbehör
150 gTortilla
1 stRöd Paprika
65 gMachesallat
250 gVanliga morötter
Kyckling
1 mskMat & Bak Smör
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
600 gKycklingfile Fryst
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna gyllenbruna på båda sidor. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen, 10 min för minutfilé och ca 20 min för hel filé.

3

Currykräm: Blanda samman crème fraichen med honung och curry. Smaka av med lite salt och ställ kallt till servering.

4

Tillbehör: Skala morötterna. Skär morötter och paprika i tunna stavar och skölj salladen. Lägg upp på ett fat.

5

Ta ut kycklingen ur ugnen och värm bröden en stund om du vill ha dem varma.

6

Skär ett snitt i den tjockaste filén för att se att den är klar. Skär kycklingen i fina skivor och lägg upp på ett fat.

7

Bred ett lager currydipp på ett tortillabröd och fyll med grönsaker och kyckling. Vik ihop och ät.

Näringsvärde: 658 Kcal. 41 G Protein- 30 G Fett. 52 G Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd